Iswari MACA prášek BIO 125g

Iswari MACA prášek BIO 125g

Iswari MACA BIO, 125 g "Peruánský ženšen" dodá vitalitu a sexuální zdraví.

Značka:
Iswari
Koncentrace:
Sypká
Balení:
125 g
Dostupnost:
Skladem(1 ks)
Poslední aktualizace v 23:38
Běžná cena: 179 Kč Akční cena: 143 Kč
20 % pro registrované
ks

Plodina maca, která je přezdívána jako „peruánský ženšen“ (přestože není s ženšenem příbuzná) pochází z And a je po staletí dobře známá jako adaptogen (prostředek proti stresu). Kromě toho jsou odpradávna popisovány její vynikající účinky na zvýšení vitality, výdrže, plodnosti a sexuálního zdraví. Pro účely konzumace se používá kořen bílé barvy podobající se naší ředkvičce.


Maca se pěstuje v nadmořských výškách okolo 4.000 m n.m. v peruánských Andách. Již před Inky žijící národy dobře znaly pozitivní účinky této plodiny na naše zdraví. Inkové pojídali macu před bitvami pro zvýšení vitality, ale po bitvě měli bojovníci zákaz její konzumace, aby byly ženy na dobytých územích chráněny před zvýšeným libidem vojáků.

Od šedesátých let 20. století potvrdily experimenty v západních laboratořích pozitivní vliv maky na reprodukční a sexuální funkce žen i mužů: plodnost, potence u mužů, zvýšení libida, snížení problémů při menstruaci a menopauze, pozitivní vliv na hormonální hladiny v těle.

Maca zvyšuje hladinu kyslíku v krvi, čímž dodává vitalitu a výdrž. Kromě toho zlepšuje funkci neurotransmiterů v mozku. Maca je typický adaptogen, čili pomáhá vyrovnat se organismu se zátěží a stresem. Rovněž prospívá lidem během rekonvalescence, protože je lehce stravitelná a obsahuje přirozeně vysoké množství minerálů a sterolů.

Maca obsahuje přibližně 60 % sacharidů a 10 % vysoce kvalitní bílkoviny se 17 aminokyselinami (z nich sedm esenciálních).

 

Ø Výživové údaje ve 100 g výrobku:

 

Energetická hodnota  1380 kJ / 327 kcal 
Tuky  <0,5 g (z toho nasycené mastné kyseliny <0,1 g)
Sacharidy  60 g (z toho cukry 42 g)
Bílkoviny  12 g 
Sůl  0,04 mg 
Vláknina  18 g 

 

SLOŽENÍ:100% bio maca

ZPŮSOB POUŽITÍ: Maca je zejména kořenová plodina, kterou je možné běžně konzumovat bez negativních vedlejších dopadů. V Peru se využívá mnoha způsoby, ale nejčastěji se vaří. Ve své domovině má však pestrý způsob využití včetně mouky pro pečení nebo přípravu kaší. Pro nejlepší účinek doporučujeme používat jednu polévkovou lžíci macy od Iswari denně. Prášek můžete přidat do müsli, salátů, polévek, pudinků, koláčů, džusů, apod. Nejlépe používejte při teplotách nižších než 42 °C, aby byly zachovány všechny původní nutriční hodnoty.


Přidat otázku Skrýt formulář

Vložte svoji otázku

* Povinná pole

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.